måndag 22 mars 2010

Nordiska Trädgårdar


Här hittar du information om vår monter på Nordiska Trädgårdar den 8-11 april. Här kommer utdrag för dig som inte orkar leta upp texten:

”Skåne”, A03:196 Tourism in Skåne Tourism in Skåne vill slå ett slag för vår sydligaste region som ”Sveriges trädgårdslandskap” . Regionen har en lång trädgårdstradition med en rad kända parker som Norrvikens trädgårdar, Mandelmanns trädgårdar, känt från TV-programmet Trädgårdsfredag, och inte minst Sofieros trädgård som utsågs till Sveriges vackraste park 2009. Gunnel Carlson från SVT:s Gröna rum tar hjälp av studenter från Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp och designar en idéträdgård i två sektioner. – Två hortonomer och tre trädgårdsingenjörer kommer att tillsammans med mig skapa en lantlig trädgård med doft av tidig vår. Vi kommer att plantera gullvivor, lungört, backsippor och andra vårblomster som påminner om den tidiga våren i Skåne, säger Gunnel Carlson. Den andra delen blir en ”finträdgård” med bokhäck och buxbom och sittgrupper, som ska leda tankarna till lanskapets många slottsträdgårdar. – Jag skulle vilja kalla vår utställning en kunskapsträdgård, säger Caroline Lilja, marknadschef på Tourism in Skåne. Vi har bjudit in skånska trädgårdsmästare som kommer att föreläsa i vår monter under några 40 minuters pass varje dag. Där kommer även Gunnel att medverka med olika teman och experter."

Jag är en av de trädgårdsmästarna som kommer att hålla föredrag. Jag sitter just nu och klurar på vad jag ska hålla föredrag om, men i stora drag kommer det att handla om träd.

1 kommentar:

  1. Låter verkligen spännande och inspirerande!
    Lycka till med projektet!

    SvaraRadera