tisdag 5 juli 2011

Semesterblogg!


Som egen företagare är det svårt att hålla semester. Har man eller blir erbjuden uppdrag är det oftast bara att tacka och ta emot. Därför måste man vara väldigt disciplinerad och ha gott om uppdrag om man faktiskt ska kunna ta en sammanhängande semester. Eftersom jag varken är särskilt disciplinerad kan jag inte ta semester inom ramen för den egna firman. Det är heller inte nödvändigt eftersom jag också är anställd och därför har betald semester.

Hur ska jag då använda min semester till fullo? Jag har precis påbörjat min semester på drygt fyra veckor, som varar i princip hela juli. Och precis så här i början känner jag en liten, men dock befintlig prestationsångest inför all den lediga tid som jag har framför mig. Det är lite paradoxalt egentligen. Jag tycker mycket om att ta det lugnt och slappna av, men jag vill ändå inte slöa och vara totalt overksam. Det värsta skulle nog vara att jag mot slutet av semestern såg tillbaka och insåg att jag inte gjort särskilt mycket eller fullt mina dagar med särskilt meningsfull aktivitet.

Detta med vad som är meningsfull aktivitet ligger förvisso i betraktarens öga. För min del är meningsfull aktivitet alltid någon form av fysisk eller mental stimulans och byggande av erfarenhet. Med denna definition kan mycket bli meningsfullt. Till och med att tvätta, läsa tidningen och åka utomlands.

Mitt mål är nu att skriva om min semester och vad för typ av meningsfulla aktiviteter jag sysselsätter mig med om dagarna. På så sätt kan jag sen titta tillbaka på min semester och förhoppningsvis finna att jag fyllde den väl. Det kommer att bli en hel del besök hos personer jag annars inte träffar så ofta, lite renoveringsarbeten på huset, resor utrikes och inrikes och, hoppas jag, lite trädgårdsarbete. Det är ju trotts allt trädgård denna bloggen ska handla om. Men som läsaren kanske förstår vid detta laget kommer jag att frångå mina vanliga ämnen och kapa bloggen för mina högst personliga semesterambitioner.

Så håll tummarna för att jag kan uppbåda lite disciplin att skriva, fotografera och hitta på olika saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar